Het vFAS JAARCONGRES | PAPENDAL

DONDERDAG 4 APRIL &
VRIJDAG 5 APRIL 2019
{

Voice Dialogue in relaties: ‘Tango van de ikken’

Berry Collewijn en Arjan Kindermans

Ieder mens heeft verschillende kanten, sub-personen, ikken, die allemaal met andere ogen naar de wereld kijken. Dat is het uitgangspunt van Voice Dialogue, een theorie die inzicht geeft in het gedrag van jezelf en je cliënten en verheldert waarom dat soms ineffectief is. En het geeft handvatten hoe je dat gedrag kunt ombuigen. Met deze theorie kan je ook op een nieuwe manier naar relaties kijken: je neemt je ikken immers mee in je relatie met de ander. Die ikken nemen vaak de regie van je over, zeker in spannende of stressvolle situaties. Deze sub-personen spelen dus ook een rol hoe cliënten hun echtscheiding beleven.

In deze workshop maak je op een toegankelijke en interactieve manier kennis met Voice Dialogue. Je gaat samen met anderen aan de slag om een aantal van je eigen ‘ikken’ beter te leren kennen. Je krijgt meer inzicht in je innerlijke drijfveren en in die van je cliënten.Ook krijg je inzicht in de interactie van sub-personen in (intieme)relaties. Berry verduidelijkt welke daarin een rol kunnen spelen en hoe je die kunt onderscheiden. We kijken wat je aan deze methode hebt in je werk met cliënten. Hoe je een paar technieken ervan op een eenvoudige manier toe kunt passen in je praktijk als mediator.Berry geeft samen met Arjan Kindermans korte demonstraties van diverse toepassingsmogelijkheden. Daarna is er ruimte om zelf te oefenen met elkaar. Een leerzaam en boeiend feest van herkenning!

 

Berry Collewijn is auteur van het boek Tango van de ikken, Voice Dialogue in relaties en mede-auteur van Ik (k)en mijn ikken: Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue.

Ze geeft sinds 1995 opleidingen aan psychotherapeuten, relatietherapeuten, trainers en coaches in ervaringsgericht werken met Voice Dialogue en dramatechnieken. Ze geeft deze opleidingen samen met haar levenspartner Lex Mulder in Amsterdam, Ibiza en Otterlo. Deze technieken paste Berry graag toe als seniortrainer in het bedrijfsleven. Ze werkt graag met ervarend leren en maakt daarin gebruik van Voice Dialogue op zowel gedrags- als inzichtniveau en heeft zich onder andere gespecialiseerd in persoonlijke effectiviteit en leiderschap.

 Berry is opgeleid in Voice Dialogue - en hoe je met deze methodiek in relaties werkt - bij de grondleggers Hal en Sidra Stone in Californië  en bij Robert Stamboliev in Nederland. Naast de trainingen en opleidingen heeft Berry met o.a. Arjan Kindermans het ‘Theater van de ikken’ opgericht. Deze combinatie van theater en Voice Dialogue biedt een speelse introductie in verschillende aspecten van Voice Dialogue en de Psychologie van de ikken.

www.berrycollewijn.nl

Arjan Kindermans is acteur, regisseur en organisatieveranderaar, op indringende wijze weet hij leer- en verandervraagstukken te verhelderen en te ondersteunen met spel en theater. Van trainingszaaltjes tot theaterzalen, van het kleine tot het grote, leren en veranderen kan leuk en effectief zijn met zijn interactieve aanpak vol reflectie en humor. 

www.anderlicht.org

» Terug naar het programma

Donderdag 4 april &
Vrijdag 5 april 2019
Direct inschrijven