Het vFAS JAARCONGRES | PAPENDAL

DONDERDAG 4 APRIL &
VRIJDAG 5 APRIL 2019
{

Verdieping Procesrecht

Toine de Bie

Het procesrecht waarmee de praktiserende familierechtadvocaat te maken heeft is een ingewikkelde lappendeken van verschillende wettelijke regelingen en reglementen die vaak niet goed op elkaar aansluiten. Ook de jurisprudentie blinkt niet altijd uit in helderheid.

In deze verdiepende, interactieve bijeenkomst zal aandacht worden besteed aan bekende en minder bekende valkuilen. Aandacht zal onder meer worden besteed aan het belanghebbendenbegrip, stelplicht en bewijslastverdeling, voorlopige voorzieningen en eigenaardigheden van het familierechtelijk hoger beroep. Alles vanuit een praktische invalshoek, met aandacht voor do's en don'ts.

 Let op: deze lezing is expliciet voor de ervaren vFAS-ser 

Toine de Bie studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam en volgde van 1994 tot 2000 de raio-opleiding in Leeuwarden. Van 2001 tot 2010 was hij rechter in de Amsterdamse rechtbank. Thans is hij raadsheer in het gerechtshof aldaar. Hij is  specialiseert op het terrein van het personen en familierecht en het burgerlijk procesrecht.

Daarnaast doceert hij diverse cursussen op het gebied van procesrecht, familierecht en vermogensrecht, aan rechters en advocaten. Sinds 2009 is hij gastdocent aansprakelijkheidsrecht aan de UvA.

» Terug naar het programma

Donderdag 4 april &
Vrijdag 5 april 2019
Direct inschrijven