AFGELASTEN vFAS JAARCONGRES 1 T/M 3 APRIL

De maatregelen die de Rijksoverheid heeft afgekondigd leiden tot het besluit dat het vFAS Jaarcongres wordt uitgesteld naar het najaar van 2020.
{

Trauma en het brein

Werken met getraumatiseerde mensen vraagt om een specifieke houding. De trauma's van de ander hebben niet alleen een impact op het verloop van een gesprek of samenwerking, maar hebben ook effect op je eigen (werk)leven. Wat gaat er om in een getraumatiseerd brein? Hoe bewaak je de professionele grenzen in het gesprek? En hoe voorkom je overmatige ontregeling van cliënten in het gesprek?

In deze workshop krijg je beter inzicht in de werking van trauma's en krijg je concrete technieken aangereikt om effectief in gesprek te gaan met getraumatiseerde of (emotioneel) ontregelde cliënten. Tijdens het programma leer je een laagdrempelig wetenschappelijk model kennen dat direct inzetbaar is in lastigste gesprekken. Dit model is gebaseerd op de neurobiologie van stress en trauma. Het geeft je inzichten én handvatten in het omgaan met mensen wanneer zij tijdens een gesprek lastige emoties of zelfs overweldiging ervaren.

 

 

Daarnaast krijg je dankzij deze workshop meer inzicht in je eigen relatie tot stress binnen en buiten de gesprekskamer, zodat je beter kunt monitoren en preventief kan handelen om secundaire (traumatische) stress te voorkomen.

Joost Haagsma, Msc, is antropoloog en trainer. Hij studeerde antropologie en Refugee Studies in Utrecht en Oxford. Hij heeft jarenlange ervaring met het informeren van advocaten in de asielprocedure en hij geeft trainingen over interculturele vaardigheden, werken met minderjarigen en clienten met trauma's.

Bas Snippert, MSc, is stress en trauma specialist. Hij heeft zich in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot een integratieve coach, couselor en trainer. Daarbij baseert hij zich op de positieve psychologie, neurobiologie en systeemwetenschap. In trainingenhelpt hij professionals effectief te werken met (traumatische) stress.

» Terug naar het programma

Woensdag 1 april t/m
Vrijdag 3 april 2020
Direct inschrijven