Het vFAS JAARCONGRES | PAPENDAL

DONDERDAG 4 APRIL &
VRIJDAG 5 APRIL 2019
{

Scheiding van generaties en mediation

Lieke Zwanenburg

Uit ervaring blijkt dat de ene mediation de andere niet is. Afhankelijk van de fase van het huwelijk en de generatie van de partners zijn er andere aspecten waar de mediator rekening mee kan houden om de communicatie wat soepeler te laten verlopen. 

In deze workshop wordt ingegaan op wat een generatie definieert, wat is kenmerkend en hoe zijn zij gewend met elkaar om te gaan. Ook zal worden besproken welke fasen een huwelijk doorloopt, waarna een poging gewaagd zal worden om een en ander te verbinden aan bijvoorbeeld ruziemodellen en TA.

Lieke Zwanenburg is advocaat sinds 1993 (lid NOVA). Daarnaast is zij vanaf 1996 advocaatmediator en familierechtspecialist (lid vFAS en Registermediator MfN). Vanaf 2009 is zij ook overlegscheidingsadvocaat (lid VvCP). Lieke maakt deel uit van de Raad van Tucht van de vFAS. Zij is docent in de beroepsopleiding advocatuur voor de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) op het gebied van communicatieve vaardigheden, Alternatieve Geschillen Beslechting (ADR), intervisie en gedragsrecht. Ook schreef zij diverse boeken en artikelen over onder meer mediation en echtscheidingsrecht en zij zat in de redactie van het tijdschrift Relatierecht in de Praktijk (REP).

» Terug naar het programma

Donderdag 4 april &
Vrijdag 5 april 2019
Direct inschrijven