9 en 10 juni 2022 vFAS JAARCONGRES
{

Mediation en Transactionele Analyse - Verdieping (Hele dag)

Transactionele Analyse (TA) is onderdeel van de humanistische psychologie. Aan de hand van eenvoudige theorie en modellen geeft zij inzicht in de ontwikkeling van mensen en de effecten daarvan op de communicatie tussen mensen. Veel van de theorie is zeer goed toepasbaar in de dagelijkse praktijk van conflictbemiddeling en mediation.

Op beide dagen gaan we aan de hand van de eigen praktijk en casuïstiek begrippen vanuit de TA verkennen en verdiepen.

Donderdag 9 juni is bestemd voor mensen die niet of nauwelijks bekend zijn met de TA. Aan bod komen onder andere contracteren, conflict aan de hand van de Dramadriehoek, egotoestanden.

Vrijdag 10 juni is bestemd voor mensen die (redelijk) bekend zijn met de TA (dmv eerdere trainingen, lezen van het boek ‘Dit ben ik’ of andere TA-literatuur). Bovengenoemde thema’s zullen opnieuw maar verdiepend worden toegelicht. Daarnaast komen ook psychologische overdracht en psychologische Spelen aan de orde.

Lieuwe Koopmans (1962) volgde een opleiding in mediation. Daarnaast is hij internationaal gecertificeerd opleider en supervisor in de Transactionele Analyse (TSTA). Hij schreef verschillende boeken over TA. Ook publiceert hij regelmatig in vaktijdschriften. Hij heeft een praktijk voor coaching, counseling en supervisie in Haarlem.  Met enige regelmaat wordt hij gevraagd voor conflictbemiddeling in organisaties.    

» Terug naar het programma

Donderdag 9 en
Vrijdag 10 juni 2022
Direct inschrijven