9 en 10 juni 2022 vFAS JAARCONGRES
{

IPR voor de familierechtadvocaat

Het gaat vaak in het familierecht over conflict, maar dat hoeft niet! Veel werkzaamheden van vFAS advocaten en mediators hebben juist betrekking op het vermijden van conflict. Maar als er internationale aspecten in de casus zitten dan is het niet vanzelfsprekend dat partijen alles mogen doen wat ze willen.

Wanneer mogen partijen een forumkeuze uitspreken en wanneer niet?  Hoe zit het met de rechtskeuzes? Kan een keuze in een convenant worden opgenomen of moet dat in een notariële akte? Brengen de Huwelijksvermogensrecht Verordening en de Brussel II-ter Verordening daar verandering in?

Tijdens deze workshop zal een overzicht worden gegeven van alle mogelijkheden die er zijn binnen het internationaal familierecht voor het maken van forum- en rechtskeuzes. 

Ian Sumner is zowel in het Engels (Cambridge University) als in het Nederlands recht opgeleid (Universiteit van Utrecht). Van 2005 tot 2012 was Ian Sumner als universitair (hoofd)docent verbonden aan het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht aan de Universiteit Utrecht.Tijdens zijn academische carrière heeft Ian verschillende werken over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van nationaal en internationaal familierecht gepubliceerd, waaronder boeken, artikelen, bijdragen aan boeken en annotaties. Vanaf 2012 treedt Ian veelvuldig op als docent bij meerder instellingen waaronder bij de Juridische Specialiatieopleiding Familierecht. Sinds 2015 is Ian Sumner tevens als rechter plaatsvervanger met unus belasting werkzaam bij de Rechtbank Overijssel (team familie en jeugd), en sinds maart 2022 bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant (team familie). 

» Terug naar het programma

Donderdag 9 en
Vrijdag 10 juni 2022
Direct inschrijven