AFGELASTEN vFAS JAARCONGRES 1 T/M 3 APRIL

De maatregelen die de Rijksoverheid heeft afgekondigd leiden tot het besluit dat het vFAS Jaarcongres wordt uitgesteld naar het najaar van 2020.
{

Herkennen en aanpakken van tegenwerkend gedrag en agressie

Agressie in de samenleving neemt toe. Mensen worden mondiger en vinden het vaak normaal om hun mening of opinie te uiten, ook als deze niet wordt ondersteund door feiten. Ze gaan in discussie, drukken door, praten met luide stem en zijn in sommige gevallen zelfs dreigend en beledigend. 

In deze workshop nemen wij je mee in het snel herkennen en aanpakken van allerlei vormen van tegenwerkend gedrag en agressie. Je leert discussies om te buigen, je leert wanneer je je toelichting het beste kan geven, maar je leert ook grenzen te stellen aan gedrag dat over de schreef is, zodat je een weerbare indruk maakt op je client. Je effectiviteit en invloed neemt door het toepassen van deze technieken toe. 

 

Rob van Meurs is psycholoog en bewegingswetenschapper. Hij is gespecialiseerd in het opzetten van beleid tegen agressie en het weerbaarder maken van medewerkers en professionals tegen agressie van cliënten. Hij werkte bij het ministerie van V&J en later als directielid bij een aantal trainings- en adviesorganisaties. In 2001 startte hij A&O groep. Samen met Hans Koning publiceerde hij het boek ‘Agressiemanagement’ en veel artikelen over dit thema in verschillende vakbladen. Naast zijn trainerswerk is hij Universitair docent aan de UvA in een post master opleiding.

Tanja Wilhelm is van origine pedagoog. Heeft tot drie jaar geleden gewerkt in de zakelijke dienstverlening als project- en changemanager en als individuele coach. In die hoedanigheid heeft zij medewerkers en professionals zowel individueel en als team ondersteund tijdens veranderingen en bij grensoverschrijdend gedrag/overvallen. Als trainer inmiddels aangesloten bij A&O groep en gewerkt voor onder andere de Belastingdienst, gemeente Haarlem en vFAS Regio Noord Holland om deze organisaties en hun medewerkers weerbaarder te maken tegen agressie van cliënten.

» Terug naar het programma

Woensdag 1 april t/m
Vrijdag 3 april 2020
Direct inschrijven