9 en 10 juni 2022 vFAS JAARCONGRES
{

Herkennen en aanpakken van tegenwerkend gedrag en agressie

Agressie in de samenleving neemt toe. Mensen worden mondiger en vinden het vaak normaal om hun mening of opinie te uiten, ook als deze niet wordt ondersteund door feiten. Ze gaan in discussie, drukken door, praten met luide stem en zijn in sommige gevallen zelfs intimiderend. Dit gedrag is ook zichtbaar in de praktijk van de familierechtadvocaat en echtscheidingsmediator.

Deze praktische workshop leert je onderscheid te maken tussen emotioneel en agressief gedrag en daarmee agressie vroeg te herkennen en aan te pakken. Je leert grenzen te stellen aan intimiderend gedrag en voortdurende weerstand om te buigen naar hanteerbare emoties. Hiermee vergroot je je gezag en weerbaarheid in contact met lastige cliënten. Je effectiviteit en invloed nemen door het toepassen van deze technieken toe.

 Na afloop bent u in staat:

  • onderscheid te maken tussen emotie en agressie;
  • verschillende vormen van agressie te herkennen;
  • grenzen te stellen als dat nodig is;
  • agressie om te buigen waar dat kan;
  • binnen uw praktijk afspraken te maken over een agressieprotocol

 

Keywords:
Agressiematrix, grenzen stellen, ombuigen, grensoverschrijdend gedrag en agressieprotocol.

Rob van Meurs is psycholoog en bewegingswetenschapper, gespecialiseerd in het opzetten van beleid tegen agressie en het weerbaarder maken van medewerkers en professionals tegen agressie van cliënten. Hij werkte bij het ministerie van V&J, de politie en later als directielid bij een aantal trainings- en adviesorganisaties. Hij schreef het boek ‘Agressiemanagement’ en artikelen over dit thema in verschillende vakbladen. Naast zijn trainerswerk is hij universitair docent aan de UvA in een post master opleiding.

Tanja Wilhelm is pedagoog. Ze werkte in de zakelijke dienstverlening als project- en changemanager en als individuele coach. In die hoedanigheid ondersteunde zij medewerkers zowel individueel als in teamverband tijdens veranderingen en bij grensoverschrijdend gedrag/overvallen. Ze ontwikkelt en schrijft leergangen voor HR managers en is als trainer aangesloten bij A&O groep met als focus ‘weerbaarheid en agressie’.

» Terug naar het programma

Donderdag 9 en
Vrijdag 10 juni 2022
Direct inschrijven