De workshop ‘grenzen stellen’ is onderdeel van trainingsgebied boost your skills van het vaardighedenprogramma ‘de emotionele arena’.
Veel mensen vinden het eng of moeilijk om hun grenzen aan te geven. Misschien voel je je schuldig wanneer je nee zegt of wil je anderen niet teleurstellen. Als je te weinig je grenzen aangeeft of ‘nee’ zegt, kun je de regie kwijt raken. Dit kan leiden tot stress, een naar gevoel, je niet begrepen voelen, vermoeidheid, boosheid en/of piekeren. Je grenzen hebben te maken met een gevoel van veiligheid. Je geeft je grenzen aan om te zorgen dat mensen rekening houden met jouw gevoelens, wensen en behoeften, zodat je je veilig voelt. Alleen, om je grenzen aan te kunnen geven moet je ze wel eerst goed kennen.
Deze workshop is interessant voor jou als je:
In deze workshop leer je:
Kayin Hopstaken-Mui is van huis uit onderwijs- en ontwikkelingspsycholoog. Tot 2015 heeft ze gewerkt bij de Erasmus Universiteit als wetenschappelijk docent Psychologie en Pedagogiek en trainer in sociale vaardigheden. Daarnaast hielp ze met de oprichting en doorontwikkeling van de opleiding Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit en bekleedde ze diverse onderwijs- en adviesfuncties.
In 2016 richtte Kayin LEF coaching & training op. In haar werk koppelt Kayin wetenschappelijke kennis en inzichten aan oefeningen en rollenspellen, zodat het geleerde direct in de praktijk toegepast kan worden. De thema’s waar ze veel mee werkt zijn: geluk, authenticiteit, zelfbeeld, zelfvertrouwen, eerste indrukken, de invloed van emoties en gedachten op gedrag, kwetsbaarheid en veerkracht.
Kayin is door de vFAS gecertificeerd voor intervisiebegeleiding. Naast intervisie biedt ze ook een exclusief vaardighedenprogramma aan voor de leden van de vFAS genaamd ‘de emotionele arena’. Het vaardighedenprogramma bereid je voor om je zo goed mogelijk te voelen en je zo goed mogelijk te laten presteren in je werkveld. De emotionele arena bestaat uit drie trainingsgebieden, met daarin verschillende workshops. Deze trainingsgebieden zijn: boost your mind, boost your skills en boost yourself. De workshops zijn complementair en met zorg ontwikkeld voor de vFAS. Stap in de arena, spar met je collega’s en leer hoe jij jezelf staande kunt houden in je werkveld, zodat jij het beste resultaat kunt behalen voor je cliënten!