AFGELASTEN vFAS JAARCONGRES 1 T/M 3 APRIL

De maatregelen die de Rijksoverheid heeft afgekondigd leiden tot het besluit dat het vFAS Jaarcongres wordt uitgesteld naar het najaar van 2020.
{

Eigen aandeel in de dynamiek bij mediation, viergesprek en zitting

Je herkent het vast wel. In een viergesprek of in de zittingszaal lukt het maar niet uit de strijd te blijven. Van partijen weten we dat het zo kan werken en hebben we tools om daar wat aan te doen. Soms ligt het echter niet aan partijen maar (meer) aan de advocaten. 
Natuurlijk ligt het aan partijen of aan de andere advocaat. Want zelf hebben we steeds de-escaleren voor ogen en gaan we voor de belangen van beide partijen of in elk geval voor de belangen van de kinderen. Als de andere advocaat nu ook eens zou de-escaleren in plaats van steeds opnieuw de strijd aan te gaan. Zo hinderlijk. En op zitting helpt de opstelling van de rechter vaak ook niet. Wanneer neemt die bijvoorbeeld nou eens gewoon een beslissing? Er is al zoveel vergeefs geprobeerd! 

Herken je hier iets van? In deze workshop gaan we niet de ander (cliënt, wederpartij, andere advocaat, de rechter) onderzoeken maar gaan we naar onszelf kijken. Wat doe ik waardoor de situatie zo blijft bestaan? Misschien doe je alles even goed en draag je nooit bij aan de strijd, maar heeeeeeel misschien ook wel eens wel.

 

Peter de Beer is familierechter, coach en trainer. Trainingen gaan vaak over de dynamiek op zitting en de rol daarin van rechters, advocaten en partijen. Wat hij in de praktijk van het werk en de trainingen ervaart is dat veel mensen, onder wie hijzelf, soms toch eerder naar de ander kijken dan naar zichzelf om uit een situatie te komen. En soms levert dit omdraaien verrassende resultaten op.

» Terug naar het programma

Woensdag 1 april t/m
Vrijdag 3 april 2020
Direct inschrijven