AFGELASTEN vFAS JAARCONGRES 1 T/M 3 APRIL

De maatregelen die de Rijksoverheid heeft afgekondigd leiden tot het besluit dat het vFAS Jaarcongres wordt uitgesteld naar het najaar van 2020.
{

De werkelijkheid onder ogen zien

Elk conflict heeft een heen- én een terugweg. We belanden in conflicten, vaak ongewenst. We komen in strijd met onszelf en proberen uit het conflict te blijven, totdat we er in vast komen te zitten. We leggen de schuld vaak bij de ander.

De terugweg ziet er heel anders uit. We moeten onder ogen zien wat ons aandeel is en  hoe we met onze emoties zijn omgegaan. Dat betekent dat we naar onszelf moeten kijken en niet langer de ander schuldig maken voor wat ons is overkomen.

De Four Rooms of Change® is een concept over verandering. Het geeft mensen inzicht in wat er met je gebeurt in een verandering en hoe je in conflict komt met jezelf en met elkaar. En hoe je dit proces kunt beïnvloeden door de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen emoties en je handelen. Het model gaat er vanuit dat je je eigen oplossingen kunt vinden als je de ruimte neemt om de werkelijkheid onder ogen te zien. Die van jezelf én van de ander.

De vier fases waar elke vorm van verandering doorheen gaat zijn: contentment, denial, confusion en inspiration. Als je het model samen gebruikt, geeft het je de mogelijkheid te zien waar ieder zich bevindt, vandaan gekomen is en naar toe wil. 
En wat daarvoor moet gebeuren. 

Dit concept geeft mensen erkenning voor hoe het leven zich aandient en hoe moeilijk het vaak is om te accepteren wat voorbij is en niet meer terug komt. Hoe we aan de werkelijkheid willen ontsnappen en hoe helend het is als we juist dát niet doen. Als we de ander niet langer verantwoordelijk maken voor ons verdriet, maar onszelf onder ogen komen. En de consequenties leren aanvaarden.

Harm Wesselink (1960) studeerde af als pedagoog aan de Universiteit van Amsterdam en werkte lange tijd bij de KLM als manager. Sinds 1997 werkt hij als coach en procesbegeleider in organisaties. Hij heeft een passie voor het begeleiden van mensen in organisaties en het productief maken van conflicten. Nu werkt hij voor grote Nederlandse bedrijven als KLM en  Heineken, maar daarnaast ook in het publieke domein. In al deze opdrachten staat het ruimte maken voor veranderingen centraal. Naast zijn werk zet hij zich in voor een inclusieve samenleving door LHBTI-ers bij elkaar te brengen rond hun levensvragen. 

Harm Wesselink (viewmaster.coach)  en Judith van der Hoorn (tweeofmeer.nl)  zijn samen de enige licentiehouders voor het Zweedse programma Four Rooms of Change® in Nederland. 

» Terug naar het programma

Woensdag 1 april t/m
Vrijdag 3 april 2020
Direct inschrijven