AFGELASTEN vFAS JAARCONGRES 1 T/M 3 APRIL

De maatregelen die de Rijksoverheid heeft afgekondigd leiden tot het besluit dat het vFAS Jaarcongres wordt uitgesteld naar het najaar van 2020.
{

De mystieke weg in mediaton, werken vanuit je innerlijk kompas

Advocaat-mediators hebben:

  • de intentie partijen tot een goede oplossing te brengen;
  • de kennis, (juridisch en psychologisch) om tot een goede regeling te komen;
  • de vaardigheid om hun analytisch vermogen in dienst van partijen te stellen.

 Toch is de ene mediator de andere niet. En de ene zaak is de andere niet.  In de ene mediation ben je meer in verbinding met partijen dan in de andere. In de ene mediation gebeuren er meer kleine wondertjes aan tafel dan in de andere.  In de ene mediation heb je het gevoel harder te moeten werken dan in de andere. Voor een deel kan dit aan de partijen liggen, maar voor een deel ligt dat ook aan de persoon van de mediator. Een oordeel over partijen hebben we gauw klaar, maar is niet behulpzaam. Interessant is hoe we er zelf bijzitten. Zijn we druk in ons hoofd of zijn we rustig? Zijn wij bang voor een crisis of zien we daarin juist een kans?  Zijn we gericht op de oplossing of op het proces? Willen we  leiden of juist volgen ?

Deze workshop gaat over de persoon van de mediator. Je wordt uitgenodigd om steeds terug te keren naar jezelf, om uit je hoofd en in je hart te komen en vanuit de wezenlijke verbinding met jezelf de verbinding met partijen te zoeken. Er wordt een beroep gedaan op jouw subtiele sensitiviteit en je wordt gestimuleerd om het antwoord op de vraag wat er op dit moment in deze mediation nodig is steeds weer te laten opkomen vanuit de stilte in jezelf. 

 

En om vervolgens daarop te vertrouwen en daar expressie aan te geven, ook als dat raar of oncomfortabel voelt. Je wordt uitgedaagd om vanuit jouw innerlijk kompas iets te doen wat je eng vindt. Waar wij jullie toe uitnodigen in de mediation proberen wij zelf in deze training te doen. Wij maken gebruik van (in de advocatenpraktijk) ongebruikelijke werkvormen die behulpzaam zijn bij het in contact komen met (de stilte in) jezelf, bij het vergroten van je sensitiviteit en bij het volgen van jouw intuïtie, om daarmee onbevooroordeeld partijen te dienen en te helpen de volgende stap te zetten in hun proces.

Reijnoud Schram is sinds 1989 advocaat en sinds 1999 mediator (MFN en Vfas). Hij is opgeleid tot coach, relatietherapeut en trainer.  Hij werkt als advocaat- mediator in de familiepraktijk en daarnaast als trainer voor het Centrum voor Conflicthantering in Haarlem.  Samen met Selen Bernink-Balci heeft hij een training ontwikkeld onder de naam “De mystieke weg in Mediation”.

Selen Bernink-Balci is een ervaren business mediator en dialoogbegeleider, (team)coach en een bevlogen trainer op het gebied van effectieve communicatie, conflicthantering en persoonlijk leiderschap.  Zij heeft zich toegelegd op het omgaan met weerstand en heftige emoties, en op coachings-en mediationvaardigheden voor groepen en individuen.

» Terug naar het programma

Woensdag 1 april t/m
Vrijdag 3 april 2020
Direct inschrijven