Het vFAS JAARCONGRES | PAPENDAL

DONDERDAG 4 APRIL &
VRIJDAG 5 APRIL 2019
{

De kunst van het vragen stellen

Fineke van Leusen

De kunst van het vragen stellen is essentieel bij mediation!

Deze interactieve workshop bestaat uit een combinatie van theorie en het oefenen van het geleerde. Wat cliënten doen wordt niet alleen bepaald door wat zij denken.
Het handelen van cliënten wordt bepaald door de combinatie van wat zij denken, voelen en willen. Welke vragen kun jij stellen om de cliënten hun doel te laten bereiken?

In de workshop worden de verschillende soorten vragen besproken.
Ook leer je aan de hand van het ijsbergmodel van Fred Korthagen, welke vragen je kunt gebruiken om cliënten hun doel te laten te laten bereiken. Hoe “lift je” van een denk-vraag naar een wil-vraag en andersom? Waar vraag je op door?
Heb je vervolgens ook gehoord wat er gezegd is? Wat is nodig om goed te luisteren?

Wat neem je mee:
• Kennis van de verschillende soorten vragen
• Kennis over het ijsbergmodel van Korthagen
• Ervaring met het stellen van liftende vragen
• Kennis over waar je op door kunt vragen
• Wat is nodig om goed te (kunnen) luisteren

Fineke van Leusen (www.bewustaanzet.nl) heeft haar eigen coaching-, trainings- & consultancybedrijf onder de naam Bewust aan Zet, dat is gericht op het notariaat, de advocatuur en de rechterlijke macht. Zij werkte 29 jaar in het notariaat en is ruim 15 jaar notaris geweest met een eigen kantoor. Daarnaast is zij mediator. Haar doel is om mensen mensen/organisaties (opnieuw) te laten floreren door bewuste keuzes te maken. Inzicht in waar je nu staat én waar je naar toe wilt zijn daarbij van belang. Wat is er voor nodig om je doel(en) te bereiken.

Zij is ICF ACC gecertificeerd coach, MBTI professional en geregistreerd intervisiebegeleider bij de vFAS, de MfN en de KNB. 
Als life- en executive coach verzorgt zij individuele- en team coaching, (MBTI) trainingen en intervisie. Ook wordt zij als consultant ingeschakeld in het notariaat.

» Terug naar het programma

Donderdag 4 april &
Vrijdag 5 april 2019
Direct inschrijven